Ξέρεις πως το συστήνει κάθε διαιτολόγος, όταν προτείνει μια δίαιτα για να χάσεις κιλά. Αυτό όμως δεν συμβαίνει απλά και μόνο γιατί έχει λίγες θερμίδες. Το γιαούρτι όντως αδυνατίζει. Και οι λόγοι;

  • Η μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο είναι και η αιτία στη καλή λειτουργία του μεταβολισμού μειώνοντας τη συσσώρευση του λίπους .Τα άτομα που χρησιμοποιούν το γιαούρτι σε μεγάλες ποσότητες καθημερινά χάνουν μεγάλη ποσότητα λίπους από το σώμα τους.
  • Πλούσιο σε βηταμiνη D η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου και συμβάλλει στην ισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Περιέχει πρωτεΐνες μαγνήσιο, κάλιου, φώσφορο πλούσιο σε βιταμίνες, όπως Βιταμίνη Β12 και Β2, ζωντανούς μικροοργανισμούς οι οποίοι  βελτιώνουν τις γαστρικές εκκρίσεις και ρυθμίζουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας.

Πως θα φτιάξεις σπιτικό γιαούρτι

Υλικά :

2 λίτρα γάλα (αγελαδινό κατά προτίμηση 3,5 λιπαρά)

1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι (όχι στραγγιστό και ακόμα καλύτερα αυτό που έχει πέτσα)

 

Παρασκευή γιαουρτιού 

  1. Θερμάνετε το γάλα στους 90 βαθμούς. Σε περίπτωση που δεν έχετε θερμόμετρο , το βγάζετε από το μάτι της κουζίνας όταν δείτε ότι το γάλα αρχίζει να βράζει, δηλαδή όταν αρχίζει να φουσκώνει.
  2. Το αφήνετε στην άκρη και περιμένετε να φτάσει τους 45 βαθμούς. (για όσους διαθέτουν θερμόμετρο) αλλιώς τόσο ώστε να μπορείς να κρατήσεις το μικρό σου δάχτυλο μέσα στο γάλα μετρώντας μέχρι το 12.
  3. Αφαιρούμε το κεσεδάκι του γιαουρτιού μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στη συνέχεια τοποθετούμε το σκεύος σε ένα ζεστό μέρος ή μπορείτε να το σκεπάσετε με ό,τι θελήσετε αρκεί να είναι σε ζεστό περιβάλλον τουλάχιστον για 3 ώρες.
  5. Το ανοίγουμε και αφού έχει πήξει το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Tips: το γιαούρτι με το μέλι είναι ο καλύτερος συνδυασμός και συμβάλλει άμεσα στην απώλεια λίπους.

Το απλό αγελαδινό γιαούρτι (όχι στραγγιστό)είναι πολύ πιο θρεπτικό και πλούσιο σε γαλακτοβάκιλους και ποτέ δεν πετάμε τη πέτσα γιατί όλα τα θρεπτικά συστατικά είναι μαζεμένα εκεί.

Βέβαια, χρειάζεται και η γυμναστική έτσι; Και αν το γυμναστήριο δεν είναι εύκολη και προσιτή λύση, δοκίμασε να γυμναστείς στο σπίτι σου με το www.mylivegym.gr, το πρώτο online γυμναστήριο στην Ελλάδα με 27 διαφορετικά προγράμματα γυμναστικής, 730 videos γυμναστικής συνολικά για όλα τα επίπεδα δυσκολίας, με ή χωρίς εξοπλισμό φυσικά από έμπειρους και εξειδικευμένους personal trainers!

Δωρεάν δοκιμαστική εγγραφή:

mylivegym go fit