Η κυτταρίτιδα αποτελεί το μόνιμο πρόβλημα στο σώμα μιας μέσης γυναίκας. Τα καλά νέα είναι ότι η κυτταρίτιδα μπορεί να βελτιωθεί αισθητά μέχρι και να εξαλειφθεί! Τα κακά νέα είναι πως συνήθως η κυτταρίτιδα οφείλεται πολύ συχνά σε κληρονομικούς παράγοντες και αυτό κάνει την αντιμετώπισή της ακόμα πιο δύσκολη. Για τον λόγο αυτό η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις και εμφανίζεται το ίδιο συχνά σε αδύνατες και παχουλές γυναίκες, ενώ παράλληλα το σωματικό βάρος κατά την παιδική ηλικία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Τι σημαίνει αυτό? Ο άνθρωπος γεννιέται με ένα σύνολο λιποκυττάρων, τα οποία αυξάνονται σε περίπτωση που το παιδί γίνεi παχύσαρκο, το σωματικό βάρος μπορεί στην συνέχεια να χαθεί αλλά ο αριθμός των λιποκυττάρων παραμένει ο ίδιος.

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι δύσκολη υπόθεση αν αναλογισθεί κανείς ότι είναι απόρροια πολλών παραγόντων. Η έλλειψη σωστής διατροφής, καθιστική ζωή, ορμονικά προβλήματα, κάπνισμα, αλκοόλ και στρες είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που δημιουργούν αυτήν την «αποκαρδιωτική» εικόνα, αν προστεθεί και ο κληρονομικός παράγοντας που επιτείνει την εμφάνισή της.

Η κυτταρίτιδα συνήθως εμφανίζεται στο πάνω μέρος των μηρών, των γλουτών και της κοιλιάς όταν οι συνδετικοί ιστοί στα σημεία αυτά χάνουν την ελαστικότητά τους και το δέρμα μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Για να διορθωθεί το πρόβλημα αυτό οι δράσεις που καλούμαστε να αναλάβουμε πρέπει να στοχεύουν σε όλους τους παραπάνω παράγοντες που αναφέρθηκαν.

Η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών είναι το πρώτο βήμα στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας σε συνδυασμό με την άφθονη κατανάλωση νερού. Ενδείκνυται δύο λίτρα νερό την ημέρα. Η άσκηση θα πρέπει να αποτελέσει τρόπο ζωής για σένα αν θέλεις να διώξεις για πάντα την κυτταρίτιδα, ενώ τέλος, ένα καλό προιόν κρέμας συνήθως δρα βοηθητικά στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας.

Για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με άσκηση θα πρέπει να στραφείς σε αερόβια, έντονα προγράμματα προπόνησης. Στο MyLiveGym θα βρεις πληθώρα τέτοιων προγραμμάτων όπως Fat Burning, Tabata training, Beach Body Workout, Dance Fitness, Chair Fitness και άλλα! Επέλεξε από την μπάρα αναζήτησης ως στόχο σύσφιξη και καύση λίπους και ξεκίνα σήμερα κιόλας την άσκηση για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με τα προγράμματα του MyLiveGym!

Επιμέλεια άρθρου: MyLiveGym Team