Ασκήσεις Pilates

Το πιλάτες είναι μία από τις διαδεδομένες και ασφαλείς μορφές γυμναστικής και αναπτύχθηκε από τον Joseph Pilates στη Γερμανία τη δεκαετία του 1920. Ο Pilates έχοντας ο ίδιος πρόβλημα με τη σπονδυλητική του στήλη από μικρή ηλικία, ακολούθησε προπονήσεις γιόγκα έπειτα από τις προτροπές της μητέρας του. Αυτή η ενασχόληση του με τη γιόγκα ήταν το πρώτο του ερέθισμα ώστε να αναπτύξει τη νέα μέθοδο εκγύμνασης. Το πιλάτες συνδυάζει στοιχεία της γιόγκα και των πολεμικών τεχνών, ενώ παράλληλα επικεντρώνεται στον έλεγχο και τη σταθερότητα του κέντρου βάρους του ανθρώπινου σώματος, την κοιλιά. Ο ίδιος ο Pilates προτίμησε να δώσει το όνομα “Contrology” στη νέα μορφή άσκησης για να τονίσει τη σημασία που έχει ο έλεγχος της κίνησης του σώματος και της μυϊκής άσκησης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται ακόμα στη συγκέντρωση του μυαλού, στην ακρίβεια και τη συνεχή ροή των κινήσεων και στη σωστή αναπνοή.

Γιατί να κάνω ασκήσεις πιλάτες;

Το πιλάτες είναι μία ολοκληρωμένη μέθοδος γυμναστικής που βελτιώνει το μυϊκό σύστημα, προσδίδει ευλυγισία, ενισχύει την ορθή σωματική στάση και βοηθάει στην καλή επικοινωνία του ανθρώπινου νου με το σώμα λαμβάνοντας υπόψην πάντα τη βασική πηγή ενέργειας και δύναμης (power house) που είναι η κοιλιά. Η μέθοδος πιλάτες είναι κατάλληλη για όλους και ιδιαίτερα ευεγερτική  για εκείνους που αντιμετωπίζουν ορθοσωματικά ή μυοσκελετικά προβλήματα, όπως σκολίωση και κύφωση καθώς ενδείκνυται στην επαναφορά της σωστής θέσης της σπονδυλικής στήλης. Επιπλέον, ενισχύει την ορθοσωμία, περιορίζει τους πόνους στον αυχένα, τη μέση ή την πλάτη και περιορίζει τους τραυματισμούς. Βοηθάει στην ενδυνάμωση των μυών χωρίς να αυξάνει τον όγκο τους, ενώ παράλληλα οξυγονώνει και αναζωογονεί το σώμα.

Αν θέλεις και συ να αποκτήσεις ένα σφιχτό κορμί και παράλληλα να χαλαρώσεις από το στρες της καθημερινότητας, το pilates είναι η κατάλληλη μορφή άσκησης για σένα!
Η αίσθηση που θα νιώσεις μετά το πρώτο μάθημα είναι μοναδική! Σύντομα θα ενθουσιαστείς, θα εθιστείς και προπαντώς θα κάνεις το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου!

Κάνε εγγραφή στο πρώτο online γυμναστήριο “My live gym” και παρακολούθησε μαθήματα πιλάτες από το σπίτι σου στην πιο χαμηλή τιμής της αγοράς!

Ενδυνάμωση μυών 75%
Ευλυγισία 80%
Σωματική ευεξία 90%

 

mylivegym go fit

 

Μαρία
ΜαρίαPilates Instructor
"Ελάτε να κάνουμε μαζί ασκήσεις Pilates και να σφίξουμε κορμιά!"
"Πριν πάω στη δουλειά μου συνήθως κάνω πιλάτες και νιώθω τόσο όμορφα! Και δε χρειάζεται να τρέχω στα γυμναστήρια!"
Mariaa,
"Δεν ήξερα ότι μπορείς να κάνεις τόσο καλή γυμναστική χωρίς όργανα! Πολύ καλό!"
Chrisa,
"Είπα να το δοκιμάσω για πλάκα το pilates αλλά τελικά έχει αποτέλεσμα! Σίγουρα θα γραφτώ και τον επόμενο μήνα!"
Andreas,
"Το pilates είναι πολύ ωραίο ακόμα και χωρίς εξοπλισμο."
Marianna,
"Λόγω δουλειάς έχω χρόνο μόνο τα Σ/Κ. Χωρίς το Mylivegym δε θα μπορούσα να κάνω πιλάτες!"
Έφη22,