Θα λέγαμε ότι δεν είναι και τόσο ασυνήθιστη αυτή η λέξη. Από τότε που ανοίξαμε τα μάτια μας, τρέχουμε. Τρέχουμε κάτι να προλάβουμε, κάποιον να δούμε, κάτι να ακούσουμε, κάτι να μάθουμε, κάτι να διαβάσουμε. Ακόμα και όταν λέμε ότι ξεκουραζόμαστε, στον ελεύθερό μας χρόνο, ακόμα και τότε κάτι πρέπει να κάνουμε. «Δεν ζούμε, τρέχουμε» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ένα διήγημά του ο Άλαν Σίλιτοου.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί τεράστια αύξηση των δρομέων στην χώρα μας. Αρκεί να παρατηρήσουμε πόσοι δήμοι αρχίζουν να διοργανώνουν Αγώνες Δρόμου για καλό σκοπό και φυσικά τους αριθμούς των συμμετοχών στους αγώνες αυτούς που πολλαπλασιάζονται συνεχώς.

Οι λόγοι; Ας πούμε πρώτα τους προφανείς: Αποτελεί έναν καλό λόγο για να ξεφύγουμε από το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας και του εργασιακού περιβάλλοντος, να βελτιώσουμε  τη σωματική μας κατάσταση, να απαλλαγούμε  από τα περιττά κιλά, να ενεργοποιήσουμε το ανοσιοποιητικό μας σύστημα και να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας σε κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό που συνήθως συνοδεύονται οι επίσημες διοργανώσεις.

Αν όμως νιώσεις την εμπειρία του τρεξίματος, και την εμπειρία των μεγάλων αποστάσεων ειδικότερα, θα δεις ότι δεν είναι μόνο αυτό. Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου και τον βιώνεις βήμα-βήμα. Μαθαίνεις τον εαυτό σου, τις αντοχές σου, τις αδυναμίες σου. Είσαι λιγότερο εκτεθειμένος στα διάφορα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας με αποτέλεσμα να επικεντρώνεσαι στις δικές σου δυνάμεις και τέλος να αποκτάς την ευχαρίστηση της επίτευξης του επιθυμητού αποτελέσματος, του τερματισμού. Ένα μοναδικό συναίσθημα που αξίζει να νιώσει κανείς για να ανακαλύψει τα δικά του προσωπικά οφέλη από τη μορφή αυτή άσκησης.

 

Brands4all.com.gr! Επιλεγμένα Brands Έως 70% Φθηνότερα! Δωρεάν Αποστολή Άνω Των 35€!

 

Μία πολύ καλή αφορμή  για να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου, αν έχεις δηλώσει ήδη συμμετοχή, είναι η διεξαγωγή του 32ου Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας που θα διεξαχθει αυτήν την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο event Μαραθωνίου στην Ελλάδα με διαδρομές 1Km, 5Km, 10Km και του Αυθεντικού Μαραθωνίου 42Km. 35.000 συνολικές συμμετοχές αθλητών για πρώτη φορά φέτος, 2,200 εθελοντές από Ευρώπη, Ασία και Αμερική, παρουσία μεγάλων χορηγών όπως ΟΠΑΠ και WIND και τηλεοπτική κάλυψη από τη ΝΕΡΙT. Ένα μοναδικό γεγονός στην καρδιά της πρωτεύουσας με παγκόσμια εμβέλεια.

Το MyLiveGym θα είναι εκεί και θα πάρει μέρος στον Αγώνα Δρόμου 10Km!
Θα σας δούμε εκεί! Όσοι δεν προλάβατε ή δεν προετοιμαστήκατε για να λάβετε μέρος, να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες για να τρέξετε κοντά στον τόπο σας!

Στο μεταξύ, αθλητικά ρούχα και παπούτσια, μία πετσέτα, λίγο νερό και πολύ όρεξη για τρέξιμο είναι αρκετά για να βιώσετε την αίσθηση και τα οφέλη του αθλήματος αυτού σε κάποιο κοντινό πάρκο, στην παραλία ή στο γήπεδο.

Η ομάδα του MyLiveGym

Ασφάλεια Αυτοκινήτου από 115 Ευρώ/6μηνο! Κάνε κλικ εδώ!