Το καλοκαίρι έχει ήδη περάσει και οι περισσότεροι από εμάς είμαστε σε αναζήτηση γυμναστηρίου προκειμένου να διατηρηθούμε σε φόρμα, να νιώσουμε καλύτερα με το σώμα μας και φυσικά να περάσουμε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας. Με μία γρήγορη σκέψη, οι επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας είναι κάποιο κοντινό γυμναστήριο στη γειτονιά ή τη δουλειά μας και μία λιγότερο οικονομική λύση, η εύρεση ενός personal trainer που θα ασχοληθεί προσωπικά μαζί μας και ενδεχομένως να ανταποκριθεί καλύτερα στις προσωπικές ανάγκες μας. Είναι όμως αυτές οι δύο επιλογές οι μοναδικές προκειμένου να αποκτήσουμε ένα υγιές και γυμνασμένο σώμα;

 

Η άσκηση γίνεται τρόπος ζωής

Η αλήθεια είναι ότι η γυμναστική βρίσκεται στην καθημερινότητα μας και εκδηλώνεται με έμμεσο τρόπο που ίσως πολλές φορές δεν τον αντιλαμβανόμαστε. Για παράδειγμα, άσκηση θα μπορούσε να αποτελεί μία βόλτα στο πάρκο με τον σκύλο μας, ένας περίπατος στην εξοχή ή στην πόλη, ένα δημιουργικό παιχνίδι που απαιτεί κίνηση με μικρά παιδιά αν υπάρχουν στο συγγενικό περιβάλλον, μία έξοδος για χορό. Τι θα έλεγες να δοκίμαζες να πάρεις μία φορά το ποδήλατο και να πας μια βόλτα ή να αφήσεις το αυτοκίνητο λίγο πιο μακριά από το σπίτι ή το χώρο εργασίας ώστε να βάλεις τον εαυτό σου στη διαδικασία της άσκησης;

Μπορείς ακόμα να βάλεις αφύπνιση μισή ώρα νωρίτερα από την συνηθισμένη και να εντάξεις στο πρόγραμμά σου 2-3 φορές τη βδομάδα να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα 20λεπτο της ώρας τρέξιμο ή ακόμα και με 3-4 σετ κοιλιακών και ραχιαίων στο χαλάκι του δωματίου σου! Σίγουρα θα νιώσεις πολύ καλύτερα και θα βελτιώσεις τη διάθεσή σου σημαντικά!  Έχεις βγει έξω από το σπίτι σου και περιμένεις το ασανσέρ; Πού και πού προσπάθησε να μην το καλείς και να χρησιμοποιείς τις σκάλες! Μην περιμένεις να χαλάσει για να θυμηθείς ότι υπάρχουν και οι σκάλες! Ακόμα, φρόντιζε όταν βγάζεις τα σκουπίδια έξω να το συνδυάζεις με ένα γρήγορο περπάτημα γύρω από το τετράγωνο ή και να αναλαμβάνεις περισσότερες δουλειές του νοικοκυριού στο σπίτι. Έτσι και θα πετύχεις το σκοπό σου και θα ακούσεις έναν καλό λόγο παραπάνω από τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Σου αρέσει η μουσική; Όταν βρεις ευκαιρία και δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας, ανέβασε την ένταση του ήχου και απόλαυσε 2-3 αγαπημένα σου τραγούδια χορεύοντας έντονα στο δωμάτιο σου! Θα το απολαύσεις!

Σε περίπτωση που δεν σε καλύπτουν στο μέγιστο βαθμό τα παραπάνω και θέλεις μία οικονομική, πιο συστηματική και καλά οργανωμένη πρόταση γυμναστικής από την άνεση του σπιτιού σου, δοκίμασε να κάνεις εγγραφή στο MyLiveGym, το πρώτο διαδικτυακό ελληνικό γυμναστήριο. Εάν ψάχνεις μία ευκαιρία να κάνεις γιόγκα, πιλάτες, ζούμπα και άλλα δυναμικά προγράμματα που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσουν τη φυσική σου κατάσταση αλλά και τη διάθεσή σου, δοκίμασε μία μηνιαία συνδρομή που θα σου δώσει απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα σύγχρονα προγράμματα άσκησης!

Συμπερασματικά λοιπόν, το μόνο  που έχουμε να κάνουμε για να βάλουμε συστηματικά την άσκηση στη ζωή μας είναι να κατανοήσουμε τα οφέλη της και να την εντάξουμε στο ημερήσιο πρόγραμμά μας. Το όχημα, το μέσο δηλαδή, που θα χρησιμοποιήσουμε περνάει σε δεύτερη μοίρα και εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες, όπως ο ελεύθερος χρόνος που έχουμε, οι προτιμήσεις μας, τα ενδιαφέροντα μας και άλλες συνθήκες. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η νοητική μας στάση απέναντι στη γυμναστική και η δέσμευση μας για τη βελτίωση της υγείας και την εμφάνισής μας.