Ασκήσεις Yoga

H γιόγκα είναι μία από τις αρχαιότερες μεθόδους άσκησης του ανθρώπινου σώματος και πνεύματος. Στοιχεία για την ύπαρξη της υπάρχουν από το 3.000 π.Χ. σε πέτρινες πλάκες στην Ινδία, πολύ πριν αναπτυχθούν γνωστές θρησκείες και δημοφιλείς μορφές γυμναστικής. Η επιρροή από την ινδική φιλοσοφία είναι κάτι παραπάνω από ορατή, άλλωστε η ίδια η λέξη γιόγκα έχει τις ρίζες της από την σανσκριτική λέξη yuj που σημαίνει ενώνω, δεσμεύω. Επομένως, yoga σημαίνει συνένωση, συνύπαρξη, ένωση. Αυτή η ένωση αναφέρεται στην ένωση της ψυχής του ασκούμενου με το Θεό μέσω της διαδικασίας του διαλογισμού.

Ένα από τα πιο σημαντικά και αρχαιότερα συγγράματα που έχουν διασωθεί για τη γιόγκα είναι οι «Γιόγκα Σούτρες», οι οποίες γράφτηκαν από τον γνωστό Ινδό σοφό της εποχής Πατάντζαλι, γύρω στο 200 π.Χ. Ο περίφημος σοφός υποστήριξε ότι η γιόγκα βοηθάει το νου να απομονώσει τους «κυματισμούς» δηλαδή τις σκέψεις, και κατέγραψε όλες τις μέχρι τότε τεχνικές γιόγκα σε 108 «Σούτρες» δηλαδή στίχους σοφίας! Πολλά χρόνια αργότερα, με την έλευση των Άγγλων στην Ινδία αυτή η μαγική στάση ζωής ταξίδεψε και στον δυτικό κόσμο και διαδόθηκε ταχύτατα λόγω των ευεγερτικών ιδιοτήτων της.

Ο ασκούμενος της γιόγκα απολαμβάνει ψυχική ηρεμία, χαλάρωση, συγκέντρωση και εσωτερική γαλήνη καθώς μαθαίνει καλύτερα το σώμα του αλλά και το πνεύμα του. Η σωματικές ασκήσεις της γιόγκα (ασάνες) έρχονται σε τέλεια αρμονία τόσο με τις τεχνικές αναπνοής όσο και με τις διαλογιστικές με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται τέλεια ισορροπία και να απελευθερώνεται ενέργεια σε όλες τις ενεργειακές περιοχές του σώματος.

Σε ποιούς απευθύνονται οι ασκήσεις γιόγκα;

Η γιόγκα απευθύνεται πραγματικά σε όλους καθώς υπάρχουν προγράμματα ήπιας μορφής σωματικής άσκησης για αρχάριους, παιδιά, ακόμα και ευπαθείς ομάδες και άτομα με κινητικά προβλήματα. Ενδείκνυται ιδιαίτερα σε αυτούς που θέλουν να αποβάλλουν το άγχος και το στρες της καθημερινότητας, να μειώσουν τους σωματικούς πόνους στην μέση και τη σπονδυλική στήλη αλλά και να αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αϋπνίες, ημικρανίες και αναπνευστικά προβλήματα.
Πάνω απ’ όλα, γεμίζει με ενέργεια τον ασκούμενο, τον αναζωογονεί και τον βοηθάει να γνωρίσει καλύτερα τον εσωτερικό του κόσμο. Δεν είναι μια μορφή απλής γυμναστικής, είναι μία ολοκληρωμένη προσέγγιση σωματικής και πνευματικής άσκησης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διάθεση σου θα ανέβει και θα νιώσεις μοναδική ηρεμία και γαλήνη!

Έλα και εσύ στην παρέα του “My Live Gym” που σου προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις μαθήματα γιόγκα ζωντανά από την άνεση του προσωπικού σου χώρου!

 

Yogilates

Το yogilates είναι μια μορφή άσκησης που συνδυάζει τις κινήσεις της yoga και του pilates. Αποτελεί επινόηση της Αυστραλέζας καθηγήτριας της yoga, Λουίζ Σόλομον, η οποία μετά από τραυματισμό της κατά την διάρκεια του μαθήματoς, κατέληξε ότι το ιδανικό για το σώμα είναι ένας συνδυασμός των δύο δημοφιλέστερων προγραμμάτων, της yoga και του pilates. Ως αποτέλεσμα των δύο συστημάτων , το yogilates συμβάλλει στην ενδυνάμωση όλων των κύριων μυικών ομάδων του σώματος, χωρίς να προσθέτει όγκο, πετυχαίνοντας ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Ακόμη, βοηθά στην βελτίωση της στάσης του σώματος, προστατεύει την σπονδυλική στήλη, γυμνάζει την κοιλιά και δυναμώνει την μέση. Το πρόγραμμα του yogilates δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή στάση του σώματος χρησιμοποιώντας ασκήσεις χαλάρωσης, ενσωματώνοντας παράλληλα την κίνηση με την αναπνοή. Όπως το yoga και το pilates, έτσι και το yogilates είναι ιδανικό για εκείνους που πάσχουν από αρθρίτιδα, μυοσκελετικά προβλήματα, οστεοπόρωση και θέλουν να τονώσουν τον κορμό του σώματος και την πλάτη. Τέλος, βασικό χαρακτηριστικό αποτελεί η αίσθηση της χαλάρωσης και η αποβολή της ενέργειας.

Στο MyLiveGym έχεις την ευκαιρία να συμμετέχεις σε ένα από τα πιο ανερχόμενα μαθήματα εκγύμνασης! Αν θέλεις λοιπόν να συνεχίσεις τη μέρα σου με μια αίσθηση απόλυτης εσωτερικής ηρεμίας και χαλάρωσης δεν έχεις παρά να αναζητήσεις ένα μάθημα yogilates!

mylivegym go fit

 

Ενδυνάμωση μυών 85%
Ευλυγισία 90%
Ευεξία 95%

 

 

Σάντρα
ΣάντραYoga Instructor
"Σας περιμένω να απολαύσουμε μαζί ένα χαλαρωτικό μάθημα yoga και να γυμναστούμε παρέα!"
"Πάντα ήθελα να κάνω yoga αλλά ποτέ δεν το έπαιρνα απόφαση να γραφτώ σε κάποιο γυμναστήριο, είναι πολύ ωραία, ειδικά από το σπίτι μου"
Νεφέλη,
"Καλό ξεκίνημα παιδιά , ωραία ιδέα."
Maraki,
"H yoga είναι ακόμα πιο χαλαρωτική στο σπίτι μου! Μπορώ να συγκεντρωθώ καλύτερα..."
Georgia,
"Λίγη γιόγκα πριν πάω στη δουλειά είναι ό,τι πρέπει. Σας το συστήνω!"
Αναστασία,
"Ελπίζω μετά από μερικές βδομάδες με το Mylivegym να μπορέσω να κάνω και τις πιο δύσκολες ασκήσεις της γιόγκα."
Annoula,